## Curriculum of ASEAN-Japan Partnership Program at Royal University of Agriculture (RUA) in Cambodia, 2024

Da	ate	Time		Topic	Contents	Company	Lecturer
		8:00 - 08:30 (Local) 10:00-10:30(JST)		Opening Introduction	Introduction and Remark	Royal University of Agriculture	Dean Faculty of Agro-Industry of RUA Assc.Prof. Kong Thong
			30 mins			MAFF Japan	Deputy Director Ms. Akiko Ishimaru
						ASEAN Secretariat	Project Coordinator Ms. Kazuko Takabatake
22-Jul		08:30 - 10:00 (Local) 10:30-12:00(JST)	90 mins	Logistics	Supply Chain of Food Products including Farm & Fishery Products	Yusen Logistics Co., Ltd.	SCM Advisor Mr. Kazuhiro Uozumi
		10:00 - 10:15 (Local)	15 mins	Break			
		10:15 - 11:45 (Local) 12:15-13:45(JST)	90 mins	Agriculture Cooperatives	Roles of JA in Food Value Chain	Institute for the Development of Agricultural Cooperation in Asia (IDACA)	Leader of Training and Development Group Ms. Hiroko Tayama
		11:45 - 13:15	90 mins	Lunch Break			
		13:15 - 14:15 (Local) 15:15-16:15(JST)	60 mins	Workshop (onsite)	workshop introduction and Group Work	ASEAN Secretariat	Project Coordinator Ms. Kazuko Takabatake
3-Jul	Tuesday	8:00- 17:00	One day	Field Visit	S.E.A.T.S Farm in Kampong Speu province	S.E.A.T.S Inc.	General Manager in Agri-Business Department Mr. Kazuhiro Okuda
24-Jul	Wednesday	08:30 - 10:00 (Local) 10:30-12:00(JST)	90 mins	Agribusiness	Product development cases utilizing local agricultural products	Seed to Harvest	Food and agriculture consultant Ms. Kaori Tadokoro
		10:00 - 10:15 (Local)	15 mins	Break			
		10:15 - 11:45 (Local) 12:15-13:45(JST)	90 mins	Organic JAS system	About the Organic JAS system	Incorporated Administrative Agency Food and Agricultural Materials Inspection Center	Senior Technical Staff Ms.Tsuji Emi
		11:45 - 13:15	90 mins	Lunch Break			
		13:15 - 14:15 (Local) 15:15-16:15(JST)	60 mins	Lecture	Lecture on Sustainable Food System (onsite)	Royal University of Agriculture	Dean Faculty of Agro-industry/Assc.Prof. Kong Thong
	Thursday	08:30 - 10:00 (Local) 10:30-12:00(JST)	90 mins	Sustainable Management by Restaurant Industry	Yoshinoya Sustainable Business Management	YOSHINOYA HOLDINGS CO., LTD.	Global HR Recruitment Strategy Division/ Senior Advisor, Mr. Nagahiro Hisashi
		10:00 - 10:15 (Local)	15 mins	Break			
25-Jul		10:15 - 11:45 (Local) 12:15-13:45(JST)	90 mins	Food Safety by Restaurant Industry	Yoshinoya Food Safety	YOSHINOYA HOLDINGS CO., LTD.	Global HR Recruitment Strategy Division/ Manager, Ms. Wirachapan Sutharat
		11:45 - 13:15 (Local)	90 mins	Lunch Break			
		13:15 -14:15 (Local) 15:15–16:15(JST)	60 mins	Workshop (onsite)	SDGs	YOSHINOYA HOLDINGS CO., LTD.	Global HR Recruitment Strategy Division/ Senior Adviso,r Mr. Nagahiro Hisashi
		14:15 - 15:15 (Local) 16:15-17:15(JST)	60 mins				Global HR Recruitment Strategy Division/ Manager, Ms. Wirachapan Sutharat
26-Jul	Friday	08:30 - 10:00 (Local) 10:30-12:00(JST)	90 mins	Agriculture and the Environment / SDGs	How Much does Food Loss & Waste Contribute to Global Warming?	office 3.11, Inc.	CEO, journalist Dr. Rumi Ide
		10:00 - 10:15 (Local)	15 minutes	Break			
		10:15 - 11:45 (Local) 12:15-13:45(JST)	90 minutes	ICT / Smart Agriculture	ICT/SMART FARMING	Yanmar Agribusiness Co., Ltd.	Advisor of Development division, Professor Emeritus at Kyoto University Prof. Dr. Mikio Umeda
		11:45 - 13:15	90 minutes	Lunch Break			
		13:15 - 13:45 (Local) 15:15-15:45(JST)	30 minutes	Workshop (onsite)	ICT/SMART FARMING	Yanmar Agribusiness Co., Ltd.	Advisor of Development division, Professor Emeritus at Kyoto University Prof. Dr. Mikio Umeda
		13:45 - 14:45 (Local) 15:45-16:45(JST)	60 minutes				



