Tentative Curriculum of ASEAN-Japan Partnership Program at Universiti Putra Malaysia 2025

Date			Time		Topic	Contents	Company	Lecturer
							Universiti Putra Malaysia	Prof. Dr. Loh Teck Chwen/ Dean Faculty of
May 7	Wed	Online	08:30-09:00 (Malaysia) 30 09:30-10:00 (Japan) mins			Opening & Intro	MAFF Japan	Agriculture Ms. Akiko Ishimaru/ Deputy Director, Export and International Affairs Bureau, Intellectual Property Division, MAFF Japan
		Onsite						Ms. Kazuko Takabatake/ Project Coordinator
		Online	09:00-10:00 (Malaysia) 10:00-11:00 (Japan)	60 mins	Overview of Food Value Chain	Introduction of Food Value Chain Methods for improving the added value of agricultural products and foods	Nomura Securities Co.,Ltd.	Senior Associate, Consultant Food & Agri Business Consulting Division Mr. Keigo Nakamura
			Break	10		Break		
		Online	10:10-11:10 (Malaysia) 11:10-12:10 (Japan)	60 mins	Organic Certification	Outline for the Organic Japanese Agricultural Standards(JAS) System	Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries of Japan	Food Manufacture Affairs Division, New Business and Food Industry Department, Minister's Secretariat, Ms. Yoshie Seike
			Break	10		Break		
		Online	11:20-11:50 (Malaysia) 12:20-12:50 (Japan)	60 mins	Workshop	Basic explanation and preliminary group work		
May 8	Thu	Onsite	08:30-10:00 (Malaysia) 09:30-11:00 (Japan)	90 mins	Food Packing Technology	Food Packing Technology for Food Value Chain	Toyo Seikan Co.,Ltd. Technical Center	Fundamental Technology Department Customer Solutions Group Mr. Masashi Atsugi
			Break	10		Break		
		Onsite	10:10-11:40 (Malaysia) 11:10-12:40 (Japan)	90 mins	Food Safety in Food-Related businesses	Enhance Food Integrity - Food Safety and Social Responsibilities throgh food chains	Japan Food Safety Management Association	President / Secretary General Mr. Masanori Kotani
			Break	10		Break		
		Onsite	11:50-12:50 (Malaysia) 12:50-13:50 (Japan)	60 mins	Workshop	Group Work		
		Onsite				Factory Visit	AEON Kuala Lumpur Perishable Transfer Center (Hitachi Warehouse)	
May 9	Fri	Onsite	08:30-10:00 (Malaysia) 09:30-11:00 (Japan)	90 mins	Agricultural Cooperatives / Agribusiness	What is JA? Supporting Farmers and Exploring Agribusiness	Institute for the Development of Agricultural Cooperation in Asia	Coordinator, Training and Devepment Group Ms. Hiroko Tayama
			Break	10		Break	1	
		Onsite	10:10-11:40 (Malaysia) 11:10-12:40 (Japan)	90 mins	Sustainable management of food and agriculture (including decarbonization and reduction of chemical usage)	Optimization of agricultural production techniques for the tropical climate of Southeast Asia	Chitose Agri Laboratory Sdn. Bhd.	Agri Expart Mr. Masahide Yoshikawa
			Break	10		Break		
		Onsite	11:50-12:50 (Malaysia) 12:50-13:50 (Japan)	60 mins	Workshop	Group Work		
May 10	Sat	Onsite	09:00 - 12:00			No programme		











